Se og gjøre

Om Alta

Alta er den største byen i Finnmark, i hele kommunen bor det ca. 20 600 innbyggere. Alta har en vakker natur, med nærhet til sjø, fjell og vidde.

Byen har mange innflyttere og er i vekst. Her finnes et mangfold av kulturtilbud og byen har høgskole og flyplass.

Det er godt samarbeid mellom de ulike menighetene i byen.

Aktiviteter

Fisking

I Alta er det gode muligheter for å fiske både i sjø og elv.
Altaelva blir av mange utpekt til å være en av de beste fiskeelvene i Norge. Hit kommer folk langveisfra for å prøve lykken og dra opp en laks fra den unike laksestammen.

Kanskje er det du som drar opp den neste storlaksen?

I sjøen finner du et matfat uten like, som bare venter på å bli hentet opp. Flere aktører tilbyr guidede fisketurer i området.

SarvesAlta aktivitetspark

Kun 10 minutter unna Solvang finner du SarvesAlta aktivitetspark. På vinteren kan du velge mellom en rekke nypreparerte slalomløyper i alle vanskelighetsgrader.

På sommeren kan du ta fatt på ulike klatreutfordringer i verdens nordligste klatrepark. Her finner du to løyper for de mellom 120-140 cm, samt seks løyper for de over 140 cm. På SarvesAlta er det noe for hele familien!

Topptur

Ta fatt på en av Altas ti oppmerkede toppturer. Her finnes det toppturer for alle ferdighetsnivåer – fra 182-905 moh. Turene er på en overkommelig lengde for de aller fleste, med unntak av de høyeste toppene, hvor man bør være litt bedre trent.

På vei opp får du god utsikt til den unike naturen Alta og omegn byr på.

Stort sett alle toppturene begynner ved parkeringsplasser, hvor det er mulig å sette igjen bilen.

Nordlys

Opplev spektakulære Aurora Borealis – fenomenet som bergtar selv de mest bereiste. Solvang ligger perfekt til for nordlysturisme. Her kan du se det magiske lysshowet fra utgangsdøren.

For den mer eventyrlystne finnes det også aktører som tilbyr nordlyssafari, hvor man reiser for å se nordlyset i områder med spesielt lite lysforurensing.

Uansett hvor du velger å betrakte nordlyset fra, så er det et skue du sent vil glemme.

Hundesledekjøring

Opplev ekte fartsfølelse bak et trekkvillig hundespann. Hundekjøring er en populær aktivitet i området. Det største hundesledeløpet i Norge starter og slutter i Alta, og her kan man også få mulighet til å prøve hundesledekjøring selv. Kjøringen krever ingen forkunnskaper, men er stort sett forbeholdt voksne. Barn kan sitte på i sleden.

Med hundesledekjøring får du en unik, actionfylt opplevelse i nord-norsk natur.

Nordlyskatedralen

Et av de mest omdiskuterte byggene i moderne tid. Katedralen er utsmykket av den danske kunstneren Peter Brandes og tegnet av Arkitektfirmaet Link fra Stavanger. Katedralen ble åpnet i 2013.

Enten du møter katedralen med hevede øyenbryn eller med undrende nysgjerrighet, så er det vanskelig å forholde seg nøytral i møte med et av Altas signalbygg.

Utformingen av bygget er inspirert av nordlyset. Kom og se det selv!

 

Tirpitz Museum

Under andre verdenskrig var Kåfjord i Alta havn til det store og fryktede krigsskipet Tirpitz. Altafjorden ble mye brukt som havn for tyskerne, da fjorden lå strategisk til for å stoppe forsyninger til Østfronten. På Tirpitz Museum kan du se gjenstander fra båten, og historier fra motstandskampen i Alta.

Museet huser den største samlingen av Tirpitz-bilder i verden.

Sami Siida

Ønsker du å oppleve ekte samisk kultur og levesett? Da er Sami Siida riktig sted for deg. Stedet er en tidligere samisk bosetning som nå er omgjort til museum og opplevelsessenter. Her får du sett reinsdyr, lavvoer, samiske drakter, utstyr og mye mer. Det tilbys guidede turer av erfarne omvisere.

Aktiviteter i Alta

Ønsker du å vite mer om hva du kan gjøre når du besøker Alta?
Besøk aktivitetssiden altaby.com. Der kan du finne mye nyttig informasjon om hva du kan gjøre i Alta, gode shoppingsteder, restauranter og andre aktiviteter. Siden har også informasjon om byen, arrangementer og mye mer.

Du kan også besøke Facebook-siden “Hva skjer i Alta?” for en oppdatert oversikt om aktiviteter i området.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon

+47 99 09 33 31